6 Huskvarna-brottare ställde upp i den här tvådagarstävlingen. Ett guld och två tredjeplatser blev resultatet

Länk till resultat

PÅ MATTAN

Emmy Mared

Det var Emmy Mared som skulle möte den svårbrottade Victoria Karlsson från Trollhättan. Emmy började med att vara den mest aktive brottaren som hon brukar. Hon skapade flera mycket bra lägen men den tekniske och Victoria släppte inte några poäng och första ronden gick till motståndaren. Andra perioden låg pressen på Emmy som gasade på ordentligt men denna gången var det Victoria som var den som gick vinnande ur kampen. I andra matchen stod svenske silvermedaljören Linnea Svensson som är huvudet längre än Emmy på menyn. Emmy satte ordentlig press på sin motståndare men hon öppnade sig lite i sin press och denna luckan var inte Linnea sen att ta till vara på. Pang så satt Emmy som i ett skruvstäd i ett nacksving. Emmy slutade på en 6:e plats

Victoria Olsson-Algeskär

Näst på tur stod Victoria Olson-Algeskär att möta Lina Widbom från BK Ore som blev en munsbit för Victoria. Andra matchen fick hon en betydligt tuffare match mot Elin Wretemark från Linköping som blev en rysare på tre ronder. Victoria förlorade första perioden med 1-4 och med lite ny strategi efte perioden så började Victoria tighta till sin brottning och vinner andra perioden med 2-2. I tredje perioden tappar Victoria 3 poäng redan från början och ligger under med 3-0, Victoria börjar pressa sin motståndare och i slutet av matchen får hon ett läge och får en trepoängare och lägger sedan sin motståndare. I tredje matchen blir det tuffast tänkbara motståndare, Svenske guldmedaljören Alina Boström från Eslöv. Efter en riktigt jämn första period som går till Alina med 0-1 så ökar tempot. Victoria slår en trepoängare bakåt men Alina är snabb uppe på benen och gör själv en forsering och får en trepoängare… 3-3 trodde alla att det stod, en ack vad fel vi hade i detta domslut. Alina fick 3:an som vi trodde att Victoria fick ”Det var Alina som påbörjade aktionen” och helt plötsligt stor det 6-0 i stället och matchen var lite snöpligt över. I matchen om bronset var Victoria riktigt taggad och gav aldrig sin motståndare en chans att komma in i matchen, redan efter 30 sekunder stod Victoria som segrare efter att lag sin motståndare Victoria Karlsson på fall. Victoria tog brons.

Wilma Tallberg

Nu var det Wilmas Tallbergs tur att gå upp på mattan, först motståndaren var Sofia Phakdeeyut från Falkenberg som är en mycket tuff motståndare. Wilma börjar första perioden fokuserat och släpper endast en 1:a som hon sedan tar tillbaka och vinner perioden med 1-1. Period 2 tar Wilma ledningen med 2-0 i början av matchen som hon sedan håller in i slutsekunderna, men när allt verkar som hon vunnit perioden får Sofia en 2:a o parterr som hon sedan utökar med en 1:a då Wilma ligger i brygga i mer än 3 sekunder. Perioden går till Sofia… 1-1 i period. 3:e perioden blir även denna en tät historia som slutar med 1-2 till fördel för Sofia. I andra matchen möter Wilma Manoo Fridholm från BK Athen som brottades ganska tråkig brottning men tät och rutinerat, Manoo vann matchen över Wilma med 1-0 i första och 2-0 i andra perioden. Wilma slutade på en 10:e plats

Elin Burman

Elin Burman hade som mål att vinna tävlingen i år och eftersom detta är hennes sista chans KVU så var hon rejält taggad. I första matchen bjöds det på internationellt motstånd, den urstarka Danskan Ida Rönninghaug som tog silver stod först på tur. Elin sätter sig i respekt redan från början och ger inte sin motståndare en chans och vinner med 4-0 första perioden. I andra var det lite tätare men i slutet höjer Elin tempot och perioden slutar 3-0 till Elin. Sista matchen går enligt Elins planering… en Ryska Skruven och sedan den patenterade specialaren backhammer med armlås som resulterade i fallseger efter 7-0 i första perioden. Elin tog Guld

Ida Gjikokaj

Ida Gjikokaj fick även hon internationellt motstånd i första matchen, Fransyskan Amadine Denis som var här för andra året i rad. Denna Fransyskan är en offensiv och rutinerad brottare och efter att Ida tagit ledningen så tar Fransyskan 3 poäng och vinner perioden. Även den perioden blir tät och går till Fransyskan med 3-0. I andra matchen möter Ida SM guldmedaljören Sandra Sarkkinen som blir en tät historia som går till Sandra med 0-2. Efter lite skruvande i pausen så blir den andra perioden en ryktig rysare, Ida snäpper upp sig ett snäpp och efter att fått 0-1 emot sig så pressar hon guldmedaljörska riktigt hårt mot slutet men hinner inte komma riktigt ikapp. Perioden slutar 0-1 och vinst till Sandra. I platsen om bronset möter Ida Leonora Krassman från Helsingborg W.T. I första perioden var det ganska öppen brottning och Ida som är mycket svår att ta poäng på höll tätt och vann perioden med 3-0. I andra perioden har Leonora fått order om att brottas mer defensivt, sätta press på Ida och ta tillvara på de tillfällen som ges. Ida tar en 1-0 ledning tidigt i perioden och Leonoras taktik funkade inte riktig och Ida håller undan rutinerat och vinner perioden, matchen där med Bronsmedaljen.

Ellen Hjertkvist

Ellen Hjertkvist första match blir mot gamla klubbkompisen och svenska guldmedaljören Stine Mared. Första perioden blir lite trevande och i slutet rinner poängen iväg, 0-4 till Stine. I andra perioden höjer Stine tempot och visar varför hon är svensk mästare, 0-6 till Stine. Nästa match blir det Malin Ahnbo från Mölndal som Ellen efter en tät lite trevande brottning vinner med 3-0. Efter lite skruvande i pausen på strategin börjar Ellen brottas riktigt bra och får ut sin teknik i sin brotting, efter att nästan lägga motståndaren på fall vinner hon perioden med 4-0 och där med matchen 2-0 i perioder. I sista matchen möte hon Tatiana Fonjah från Borås som och klassegraren. I första perioden efter att brottas mede att försvara sig förlorar hon perioden med 0-4, den andra perioden fastnar Ellen i ett grepp i slutet av matchen och förlorar på fall. Ellen slutar på 7:e plats.