Lördag 9.30 drar allt i gång i Arcushallen i Luleå, en gigantisk hall mot det man är van vid. Vi hade 2 brottare i 52 kg och en i 70 kg. Match 12 skulle Emmy upp på mattan och match 14 var det Victoria O-Algeskärs tur.

Som tur var kom våra brottare inte i samma pool denna gången men motståndet var tuffaste tänkbara. Först upp på mattan var Emmy, hon började lite lugnare än vanligt men efter 30 sek. så var det gasen i botten. Efter ett dubbelt lårbenslyft, en ben rullning och lite annat smått och gått var matchen slut i andra perioden med Emmy som vinnare. Sedan var det Victorias tur, efter lite trevande kom hon igång och i andra perioden stod hon som segrare efter att motståndaren blödde ymnigt ur näsan och fick till sist bryta.

Victoria fortsatte att brottas riktigt bra och vann både sin andra och tredje match… tre raka vinster. i sin 4:de fick hon möta den blivande SM mästaren Denise Makota Ström som det blev 3-0 2-0. Nu var det en brottare mellan henne och matchen om bronset, men efter att sett ut att kunna kontra sin motståndare men så fastnade Victoria ordentligt och förlorade matchen till Linnea Renfors som till sist knep bronset. Victoria slutade på en 5:e plats.

Emmy fick i sin andra match en av storfavoriterna som hon började med att ta ledningen med 1-0 över, men denna gången fick Emmy se sig besegrad 3-1 4-1. I 3:e match gick mot Angela Sterpu som är mycket svårbrottad och släpper nästan inga poäng alls. Det blev strid på kniven men detta var tyvärr inte Emmy tävling. Hon slutade på 6:e plats detta SM i Luleå

Elin fick vänta lite på sin tur, men efter ett antal timmar, match 178 var det hennes tur att gå upp på mattan. I första matchen fick hon Caroline Bengtsson från Falkenberg som är en riktigt tuff motståndare, men Elin släppte aldrig in sin motståndare i matchen och van stabilt med 3-1 3-0 I andra matchen fick hon möta Klassens SM-vinnare Zara Fridlund som hon haft svårt mot tidigare. Första perioden förlorade hon med 0-1 efter en diskutabel ett till motståndaren. I andra perioden fick Zara en 1:a där Elin inte hann med riktig. Resultatet stod sig då Zara gick på deffensiven rejält och stängde butiken… tiden var knapp och Elin var tvungen att chansa i slutsekunderna och blev kontrad och fick en 2:a mot sig 1:58 i slutet av 2:a perioden.

I sista matchen körde Elin över sin motståndare ordentligt och efter knappa minuten hade hon lagt Sofia Nordén på fall. Elin fick med sig en silvermedalj hem