Huskvarna AIK levererade på Björnen Cup. I stenhård konkurrens bland idag Sveriges bästa fristilsbrottare tog klubben 1 GULD och 2 SILVER.

Huskvarna åkte med 5 brottare på helgens tävling i Norrköping, 2 debutanter och 3 mer erfarna brottare med ett antal SM-medaljer i bagaget. På tävlingen som är en av Sveriges största fristilstävlingar återfanns en hel del av de brottare som gjorde upp om medaljerna på SM i somras.

Ungdom 69 kg:
Först ut var Ahmad Hossinpoor som gör sin första tävling och tränat i endast ett år. Han gör 2 bra matcher men där han förlorar första matchen på poäng och den andra på matchen på fall. Hans insats bekräftar att han är på rätt väg men hans motståndare visade upp en mogen och väl utvecklad fristil som var något nummer för stort för Ahmad denna gång.

Ungdom 58 kg:
Nästa nya brottare ut var Ali Ahmadi som även han brottats i ungefär ett år. Han var mycket nervös i första matchen och det låste sig mot den allt mer rutinerade motståndaren som vinner matchen på poäng. Ali känner att han inte alls presterade på den nivån han kan och vi kom snabbt fram till anledningen och la upp en ny strategi inför nästa match. I andra match möter han klassegraren och vi visste att detta verkligen var en väl svår match, men Ali som är bra genomtränad och inte direkt har några svagheter samlade ihop sig efter ett underläge på 0-6. I andra perioden börjar verkligen Ali brottas och med sin fina teknik pressar hans motståndare in på mållinjen men får se dig besegrad med 5-6 till sist. Detta bådar gott inför framtiden…

Ungdom 63 kg:
Jafar Rezai som normalt brukar gå i en klass lägre ville prova på motståndet i en lite tyngre klass. Med 2 SM silver i bagaget var detta en riktigt bra utmaning för honom och att se var han stod mot de lite tyngre motståndarna. I första matchen är han sin motståndare överlägsen och vinner på teknisk överlägsenhet innan full tid med 14-4. I andra matchen står en mycket teknisk och stark brottare för motståndet som överraskar Jafar ordentligt de 2 första minuterna där han ligger under med 2-8. Denna motståndare vinner överlägset mot sina övriga motståndare som han inte i någon match går tiden ut utan vinner antingen på teknisk överlägsenhet eller på fall. Jafar är en riktig fighter och han jobbar sig in i matchen men når inte riktigt ända fram utan får se sig besegrad efter full tid med 10-12. Tredje matchen blir en tuff match där Jafar blöder ymnigt ifrån en stor spricka i läppen där han fått ta emot en hård skalle. Man avbryter matchen vid ett antal tillfällen för att torka av mattan från allt blod som strömmar ut från Jafars mun. Till sist står han som vinnare efter full tid med 13-12. En match kvar för att bärga silvermedaljen och nu har Jafar samlat sig och det är inget tvivel om vem som är bäst i denna match, med fullt fokus vinner han matchen med 14-4 innan full tid och silvret är säkrat.

Ungdom 58: kg
Ali Jawid Afzali som senast i juli tog SM-silver valde även han att gå upp en viktklass som han väger några kg lätt i. Ali vinner första matchen övertygande med teknisk överlägsenhet före full tid med 13-2 efter fin teknisk brottning. I andra matchen möter Ali en motståndare som han var tvungen att använda allt han hade för att vinna över. Efter full tid var ställningen 4-4 och stod Ali som vinnare till sist efter en riktigt nervkittlande match där inget var klart för ens man lyfte Alis hand upp i luften.
I sista matchen stod Harry Boström som placerade sig på 4:e plats i SM och som Ali besegrat på fall efter att tagit ledningen med 5-2. Efter lite avvaktande brottning dyker Ali in och lyfter upp sin motståndare så han nästan slår i taket och kastar honom i mattan med en rejäl duns och tar ledningen med 4-0 i matchen. Ali behåller kontrollen men gör ett litet misstag och släpper upp sin motståndare på ryggen. Han fastnar i en stenhård rullningskoppling med ena armen som motståndare nyper till ordentligt med. Tyvärr kommer Ali inte loss och motståndaren tar tillfället i akt och rullar sin motståndare tills han vinner matchen med 4-16. Ali känner sig lite snuvad på guldet då han verkligen är den bättre brottaren och får nöja sig med silver.

Senior 65: kg
Efter att fått sin knäskål ur led i mars för drygt ett halvår sedan är Shabir Hormat tillbaks på tävlingsmattan efter ett antal rehab timmar. Han börjar sin tävling med att åka på en rejäl flygtur av sin motståndare som inte höll igen på krutet när han slår sin motståndare ner i mattan i ett dubbelt lårbenslyft. Väl uppe med sin motståndare på sin ena axel tar han rejäl sats och Shabir landar med en otrolig duns i mattan. Detta är kanske ett av det brutalaste sättet att landa i en brottningsmatch och som brukar ta luften ur sina motståndare för resten av matchen, Men inte Shabir, stenhård i kroppen tar han sig ur greppet och vänder matchen till vinst. Shabir står för klubbens enda guld vid denna tävling.

– Bra jobbat alla ni som var med-

//Johakim Knutsson