Dubbla brons till Huskvarna genom Jafar Rezai som tog brons både för seniorer och för juniorer

Resultat för Huskvarnas Brottare

Jafar tar brons på fristils-SM för juniorer
Brottningstalangen Jafar Rezai från Huskvarna AIK,s brottningsklubb hade förberett sig väl inför årets fristils-SM för juniorer som ingick i SM-veckan i Borås i helgen. Jafar som gjorde sitt första junior-SM förra året lyckades efter en fantastisk brottningsinsats ta en silvermedalj. I finalen stod han mot den meriterade, urstarke och otroligt tekniske brottaren Abdulllatif Khairy från Brottarklubben Athen i Stockholm. Jafars motståndares facit i förra årets junior-SM var 30-0 i poäng, det vill säga att han inte tappade ett enda poäng.
Eftersom vi visste förutsättningarna inför årets junior-SM var vi medvetna om att detta skulle bli riktigt svårt och att förberedelserna var viktiga. När vi började närma oss tävlingen såg vi att Jafars form bara blev bättre och bättre och vi kände att detta skulle bli en riktigt hård fight ända in på mållinjen. 
Årets junior-SM visade upp riktigt fin brottning på en nivå som låg några snäpp högre än förra årets tävling. Huskvarna AIK som valt att ställa upp med 3 brottare i året tävling fick riktigt tufft motstånd där våra andra brottare fick nöja sig med en 4:de och 9:de plats.
Lottningen i brottningen kan vara en avgörande del, man vill gärna att de tuffaste motståndarna ska gå några hårda matcher så de blir lite trötta innan man möter dem. I brottning delar man in brottarna i två pooler och på alla Svenska Mästerskap sidar man de bästa brottarna för att de inte ska möta varandra i början utan ska få brottas mot varandra i finalen. Jafar kom tyvärr i samma pool som förra årets suveräne vinnare Abdulllatif vilket medför att det vid en förlust endast kan ge en bronsplats som bäst. I Jafars första match slarvade han lite i början men hämtade snabbt upp missen och tog ledningen med 16-5 för att sedan lägga sin motståndare på fall efter 3 minuter och 50 sekunder.
I andra matchen stod Abdulllatif som motståndare och det är nu det gäller. Jafar är riktigt taggad inför matchen och vi känner att en vinst inte är omöjligt. Matchen svajar fram och tillbaka, ena stunden leder Abdulllatif och andra stunden leder Jafar. I slutet av matchen är ställningen 8-10 och Jafar måste nu ta 2 poäng för vinst. I slutsekunderna jagar Jafar ursinnigt sin motståndare för att ta de 2 poäng som saknas för vinst men tappar istället och förlorar matchen efter full tid med 8-14. Jafar var den enda motståndaren som tog poäng på Abdulllatif på detta junior-SM. Detta ledde till att silvret inte gick att nå utan att bästa placering nu endast kunde bli bronsplats. I matchen om bronset visade Jafar upp fantastisk brottning och gjorde processen kort för sin motståndare. 44 sekunder in i matchen hade han vunnit den med 10-0 och bronset var bärgat.