5 tjejer tog en tidig morrontripp till Skåne för säsongens första tävling där det alltid brukar vara många duktiga brottare som ställer upp. I år var det bland annat ett antal tjejer från Norge som ställde upp. Två guld, ett brons och en fjärdeplats blev det för våra tävlande tjejer. Stine Mared fick dra på en Huskvarna-tröja igen och gjorde en bra insats som ”matchcoach” åt de som tävlade. Allt som allt en en bra start på tävlingssäsongen med god stämning och nyttig träning för alla att få brottas i riktigt matchtempo.

Ida Gjikokaj tävlade i KVU49, fick två motståndare efter att en flyttats upp från 46. Ida inledde första matchen med ett snabbt dyk och fall på under 10 sekunder. I match två blev det lite tuffare, där satt Ida fast i ett sug större delen av första ronden och förlorade den på poäng. I andra ronden var det Ida som tog första poängen och vann på fall i den sekvensen. Guld!

Emmy Mared gjorde sin första tävling i KVU52, hade bara en motståndare, vann första ronden på poäng och andra på fall. Emmy imponerade med fartfyllda attacker. Guld!

Ellen Hjertkvist hade tre motståndare i KVU56, inledde med en fallförlust, mötte sena blivande vinnaren och förlorade på poäng. I Bronsmatchen mot en norska var det egentligen Ellens match, hon förlorade visserligen första ronden på poäng efter bra brottning, men ledde andra ronden stort när hon åkte på en kontring i slutsekunderna av den och hamnade i falläge. En mindre snabb domare där så hade det blivit en tredje rond. 4:e plats!

Lisa Brandt i Kvu 65 hade bara två motståndare bägge två var sådana hon förlorat mot under förra året. Första matchen slutade med en fallförlust, andra matchen mot en norska brottades Lisa mycket bra, försökte gå in och styra och bestämma matchen, men åkte på en kontring och förlorade på fall. 3:e plats