I år var vi något färre brottare än förra året som åkte på Knalleträffen, tre tjejer som blivit för gamla samt Lisa W som blivit sjuk. Förra året blev Huskvarna AIK:s tjejer bästa KVU på denna tävling men i år visste vi att det skulle bli riktigt svårt att försvara vårt guld.
De brottarna som åkte var Giovanni, Märta, Wilma, Emmy och Elin samt Viktoria O-A följde med som stöd. På tävlingen var det 195 st. invägda brottare från 33 olika klubbar.

Först ut var Giovanni som fick en ganska bra lottning i poolen men skadade sig i sitt knä i sin första match och var tvungen att lämna WO i tävlingen.

Märta fick riktigt tuffa motståndare i sin klass men efter att vunnit sin sista match slutade hon på en bronsplats.

Wilma började med att möte klassegraren där hon förlorade på fall, hon slutade också på en bronsplats.

Man slog ihop Emmys klass 52 kg och 56 kg för att det skulle bli tuffare och fler motståndare i klassen. Emmy gick stabilt fram till match om guldet där det blev en knalltuff match som det behövdes 3 perioder för att skilja de båda brottarna.
Första perioden slutade 0 – 0 och det blev klinch, här vann hennes motståndare perioden. Andra perioden slutade även den med klinch, men denna gång vann Emmy klinchen och perioden. I tredje perioden var den allt för tunge motståndaren för svår för Emmy som till sist knep silvret.

Elin brottade stabil och var i en klass för sig denna gången, det var ingen som kunde hota henne från Guldet!

Efter att alla brottarna var klara och man räknat ut resultatet så var Huskvarna AIK:s tjejer även denna gången bästa KVU klubb!!!
-Stort grattis till tjejerna-


//Johakim Knutsson