I helgen avgjordes Klippans Lady Open, stor internationell tävling för JvU, KvJ och Kv. Det var 20 olika nationer som deltog, från Huskvarna deltog Lisa Brant, Stine och Emmy Mared. Alla tre var där för att se och lära, man behöver vara på plats och få erfarenhet av en stor internationell tävling för att kunna göra resultat. Det var mycket nerver denna gång. Våra tjejer gjorde bra ifrån sig Emmy gick längst och kom på en hedrande fjärde plats i KvU 38 kg. I helgen bjöds det på mycket fin brottning där man fick se både EM och VM mästare.
Tävlingen avslutas med ett läger där flera av landslagen tränar tillsammans.

Lisa Brant (KvU 60 kg) fick möta en Norska Iselin Solheim i första matchen där vann Norskan men 0-3, 0-2 och Ida Stenberg BK Ore i andra där Ida vann med 0-4, 0-4. Lisa jobbade på bra, jobbade mycket arm och kom in bra men räckte inte hela vägen. Nästa gång är det Lisa som vinner matcherna.

Stine Mared (KvU 49 kg) mötte en Norska Juilie Grönvik, Stine förlorade 4-1, 3-1. Stines egna ord var att hon hade svårt att fokusera i den matchen, andra matchen var mot Cassandra Sjögren även hon tävlade för Sverige (mycket meriterad). Där vann Cassandra med 1-1. 1-0. I den matchen var det en helt annan Stine som brottades. Mycket bra och spännande match, så nära, så nära.

Emmy Mared (KvU 38 kg) Emmy är sista års Fä och får då tävla i KvU. Emmy mötte en Ryska Kasenia Nezgovrova i första matchen och åkte på fall efter 39 s. Hon gick stabilt fram till att Ryskan satte press på henne, Emmy satte fram foten och där satt hon! Det var ett av det snyggaste jag har sett. Nästa match var det ”hjärnspöket” Mikaela Ivanhof från Hbg. Emmy la Mikaela på fall i slutet av tredje perioden, en riktig rysare.  I matchen om tredje fjärde platsen fick Emmy möta en Polska Alexandra Gorecka. Första perioden vann polskan med 3-1 och i slutet av andra la hon Emmy på fall. Emmy kämpade mycket bra och tog även poäng i andra perioden men Polskan var snäppet bättre.

/Lisa Mared