Huskvarna blev bästa klubb i kategorin KVU i helgens tävling i Västerås. Totalt hade vi 8 brottare som åkte iväg på fredageftermiddagen mot Västerås, Hotell Arkad och Bombardier Arena.

Märta Winslöf slutade på 4:e plats i FY 49. På vägen dit hade hon två fallförluster mot 1:an och 2:an från Öresundsträffen plus en poängförlust mot en Norska. Gjorde en mycket bra kämpainsats mot vinnaren och klarade nästan två ronder den här gången.

Giovanni Hanna slutade 2:a i K47 efter tre fallsegrar och en poängseger i poolbrottningen i finalen blev det sedan poängförlust. Gjorde en mycket bra insats i en av poolmatcherna där han vid underläge 1-9, 0-4 trycker ner motståndaren på fall starkt att inte ge upp.

Wilma Tallberg i Fä 57 fick en ”elak lottning” med exakt samma motståndare som på Öresundsträffen. Wilma brottades poängsnålt och fick två förluster efter att totalt bara tappat 4 poäng, slutade på 8:e plats.

Ida Gjikokaj slutade 2:a i KVU49. Hon inledde med en poängförlust mot vinnaren. hade sedan en fallseger och två poängsegrar. Var illa ute i andra ronden mot bliavande trean där hon låg under med sekunder kvar men slog en mara där motståndaren knappt hann landa innan tiden var ute.

Viktoria Olsson-Algeskär slutade 2:a i KVU52 efter en fallseger och en klar poängseger i poolbrottningen. I finalen slutade första ronden 2-2 med sista poängen till Viktoria men i andra ronden fastnade hon i en elak koppling och förlotrade på fall.

Ellen Hjertkvist i KVU56 slutade på  8:e plats. Ellen förlorade första matchen på fall, vann sedan andra matchen fall och förlorade därefter på poäng mot blivande tvåan.

I KVU 65 hade vi två deltagare som fick mötas i bronsmatch. Elin Burman vann den interna klubbfighten den här gången på poäng mot Lisa Brandt. På vägen  dit inledde Elin med en fallseger, det blev sedan en poängförlust i sista poolmatchen. Lisa inledde sin väg till bronsmatchen med en seger på TÖ, det blev sedan en knapp poängförlust mot en norska i en mycket poängsnål match.

Prislista