Mycket bra resultat för våra brottare i Göteborg. På 7 brottare fick vi 4 guld, 1 silver och 2 fjärdeplatser. Samtliga brottare fick vinna matcher och gjorde bra ifrån sig. Tyvärr hade vi 4 återbud p g a sjukdom i sista minuten, hade inte det skett så hade vi nog kunnat utmana Värnamo om lagpriset, nu slutade Huskvarna på 4:e plats i lagtävlingen.

Giovanni Hanna slutade på 4:e plats i K38, men var inte långt ifrån att gå till final. Han vann 2 poolmatcher på fall. I den tredje poolmatchen vann han första perioden på TÖ, Slog 2st 3:or i andra perioden men motståndaren fick fortsätta eftersom han kontrade direkt på den andra trean och i det momentet hamnade Giovanni på rygg. Bronsmatchen slutade sedan med fallförlust.

Jonathan Grabow hade 4 motståndare i U76, inledde respektlöst i första matchen och ledde stort i första perioden fram till slutsekunderna när motståndaren fick in en fin kombination. Den matchen och 2 matcher till slutade med poängförlust men Jonathan plockade poäng i alla matcherna. Den sista matchen vann han på poäng utan att motståndaren tog ett enda poäng. Slutade även han på 4:e plats.

Emmy Mared i Fä44 inledde med den ”moraliska finalen” mot Liliana Juarez Andino som hon förlorade mot för två veckor sedan. Den här gången var det Emmy som var klart vassare och hon vann första perioden med 5-4 och fick ner sin motståndare på fall rätt så snabbt i andra perioden. Sista poolmatchen och finalen vann hon på fall i första perioden. GULD!

Wilma Tallberg FÄ57 hade två motståndare. ryckte ner bägge två och vände på dem= fallseger i första perioden och guld.

Ellen Hjertkvist var tillbaks på tävlingsmattan efter nästan två år. Fick gå upp en viktklass till KVU56 där hon fick köra final direkt. Brottades lugnt och stabilt, vann första ronden med 6-0 och fick ner sin motståndare på fall i andra. GULD!

I KVU70 hade Huskvarna två deltagare som fick gå upp från 65. Elin Burman och Lisa Brandt, de fick inleda med ”ett litet internt klubbmästerskap”. Det slutade med fallseger för Lisa i första ronden. Lisa vann även nästa match på fall i första ronden och fick guld. Elin fick silver efter att ha vunnit sista matchen, 4-1 i första ronden, och fall i andra ronden.

Prislista via MBKs hemsida