5 anmälda brottare reducerades till två efter skador och brist på motståndare som hade lust att tävla. Lisa Brandt och Wilma Tallberg steg upp halv fem på morgonen för ännu en resa till Skåne i dimma, och det frivilligt!!!

Detta var första tävlingen i höst vi hade en riktig brottarcoach med då även Johakim Knuttson tyckte det var en kul ide att gå upp halv fem på morgonen, så förutsättningarna inför tävlingen var goda. Efter tävlingens slut var trots detta både Lisa och Wilma oplacerade, men vi har många goda ursäkter.

Wilma Tallberg gjorde sin första tävling i FÄ 57 och drabbades av en mycket elak lottning. De var fyra i hennes pool och hon började med att möta de två bästa som senare vann final respektive bronsmatch lätt. Wilma inledde mot Alexandra Sandahl från HBG, kämpade jättebra i två ronder men förlorade. Mot silvermedaljören från USM, Emma Johansson gick det lika bra för Wilma som för alla andra dvs hon blev ”lätt överkörd”.

Lisa Brandt fick fyra rutinerade motståndare i KVU65 förlorade mot tre men vann på fall mot Zara Fridlund, första segern mot henne, ett ljus i mörkret… Eftersom tre brottare slagit varandra blev det räkning av klassificeringspoäng och inbördes möte kring plats 3-5 och där hamnade Lisa sist.

Efter tävlingen var omklädningsrummet fullt och som ett försök att hämnas på tävlingsledningen, domarna och hela Skåne låste Lisa och Wilma in sig i domarnas omklädningsrum. När bankningarna på dörren blev så kraftiga att de var rädda att sporthallen skulle rasa hoppade de snabbt ut ur duschen, i kläderna och in i nästa omklädningsrum. Det vore ju synd om BK Ore skulle behöva bygga en ny sporthall!!! Heja Skåne, vi återkommer om tre veckor…