3 guld till Huskvarna och en tredjeplats till Huskvarna i lagtävlingen för killar samt seger i lagtävlingen för tjejer blev resultatet vid DM där hela 16 brottare ställde upp och tävlade för Huskvarna.

Ida Hägglund tog guld i FÄ40 efter att ha vunnit sin enda match över klubbkompisen Tindra Smeid.

I senior 84 var det lite svettigare för Göjko Kosovic som under stort jubel från sin hejaklack vann tre matcher. Tuffast var det mot Oskar Ekefäll från Värnamo som kastade Gojko direkt på siganlen i första ronden. Gojko slank ur det läget men förlorade ronden med 7-0. I andra ronde var det ombytta roller då Gojko kastadse direkt på signalen och tryckte ner sin motståndare på fall.

Kvu 65 var det jämt mellan tre brottare som slog varandra.  Efter räkning av klassificeringspoäng blev Elin Burman DM-mästare. Elin inledde första matchen med poängförlust och näsblod mot klubbkompisen Lisa Brandt. I sista matchen mot Sara Hjelm Värnamo vände Elin ett poängunderläge till fallseger i matchens slutsekunder. 

Övriga Huskvarnabrottare gjorde bra insatser och plockade ett antal silver och bronsmedaljer. Särsklit nämnas bör Jesper Svensson som gjorde comeback på tävlinsmattorna efter drygt tre år och Emil Grabow som tog brons in den tuffa 74-kgs klassen. Emils match mot silvermedaljören hade han lika gärna kunnat vinna som förlora så silvret var inte långt borta för Emil.