Två bronsmedaljer till Wilma Tallberg och Viktoria Ohlsson-Algeskär blev resultatet på den här tävlingen där nio brottare från Huskvarna ställde upp.Totala antalet deltagare i den här tävlingen har sjunkit de senaste åren men i år måste det ha varit rekordmånga utländska delatagre i KVU-klasserna där de flesta av våra brottare gick. Alltid roligt med lite nytt motstånd. Annars en fantastiskt trevlig helg med boende i campingstugor vid havet.

Prislista

Matcher för samtliga Huskvarnabrottare

I KVU 46 inledde Emmy Mared med två säkra poängsegrar. Sen blev det poängförlust mot en fransyska i poolfinalen. I bronsmatchen blev det ännu en kamp mot en fransyska som även här slutade med poängförlust och en 4:e plats för Emmy.

I KVU 46 hade vi även Ida Giljokaj, som inledde med en knapp poängfölust mot förra helgens sm-guldmedaljör. Sen vann en Ida en match på poäng innan det tog stopp mot samma fransyska som Emmy mötte i bronsmatchen Ida slutade på 5: plats.

I KVU 49 börjar Viktoria Ohlsson-Algeskär komma igång på allvar efter sitt skadeupphåll. Efter två fallsegrar och en poängfölust blev det mot bronsmatch mot en danska för Viktoria. Den matchen slutade med en snabb fallseger och en 3.plats för Viktoria.

I KVU52 slutade Ellen Hjertkvist 4:a med ”häng” på bättre placering. Hon inledde med en fallseger förlorade sedan poolfinalen knappt på poäng mot en finska. Även bronsmatchen slutade med en knapp poängförlust.

I KVU56 som var den största KVU-klassen med 19 deltagare slutade Cornelia Nilsson på 14:e plats. Hon inledde med en knapp poängförlust, match nr 2 vann hon på överlägset på poäng och i den tredje matchen blev det fallförlust mot blivande tvåan.

KVU60 var nog den mest internationella klassen med hälften av deltagarna från andra länder. Lisa Brandt inledde med fallseger mot en danska. Sedan blev det poängförlust mot en fransyska efter att hon i bägge ronderna fastnat i ”den franska skruven” och rullat några varv. Sen var hon nog den Huskvarnabrottare som körde kortaste matchen med en fallseger på 25 sekunder i 3:e matchen. Till sist blev det en fallförlust mot en norska och en 5:e plats.

I KVU65 hade vi Elin Burman som fick en ”extremt elak lottning”. Hon inledde med förlust mot klassens storfavorit som sedan blev skadad. Sedan mötte hon blivande tvåan Lovisa Gryvik i en match där Elin vann första ronden. I andra ronden blev det clinch och Elin fick tyvärr inte koppla och förlorade ronden. Den sista ronden förlorade Elin med 4-2. Det blev en 11:e plats för Elin.

I Fä57 tog Wilma Tallberg ett brons efter två segrar och en poängförlust. I poolfinalen hade Wilma sin motståndare i fallläge men fick inte ner henne det sista. I bronsmatchen sen förlorade Wilma första ronden med 2-0, Vände sedan och de två följande ronderna med marginal.

I J74 hade vi Emil Grabow som en av 22 deltagare. Emil lyckades med konsten att gå tre ronder i samtliga matcher vilket inte är helt optimalt om man varit sjuk och knappt tränat på två månader. Med tanke på de förutsättningarna gick brottningen bra. En seger och två mycket knappa poängförluster gav en 15:e plats.