Soft Touch som är en av Europas största tävlingar i Europa inom sin kategori där större delen av nordens brottare gör upp om pallplatserna har för Huskvarna AIK blivit en tradition att åka på. I år fick vi trängs i en ny hall då den gamla visade sig blivit bokad av några basketspelare vilket innebar att det bjöds på en ny upplevelse för många om hur brottningen kan vara när det är som mest trångt runt arenan

Reslutat för huskvarnas brottare

”Invägning på fredag och där efter till hotellet för att ÄTA och prata brottning är en stor del i uppladdningen för lördag och söndagen. Vi blev 6 brottare som lämnade Huskvarnas sporthall 16.00 på fredagen, Emil Liehl och William Rydberg pojk, Ali Jawid Afzali, Saeid Saiedi, Jafar Rezai ungdom och Said Khan Husseini som är junior. 
Många av brottarna hade bantat ordentligt och var rejält hungriga när vi kom till hotellet efter invägningen. Middagen som hotellet bjöd på var en förstklassisk middagsbuffé och det åts och laddade rejält med energi för nästkommande dag. 

Först ut var Emil Liehl som fick en riktigt tuff kille i sin första match där han förlorade på fall. I andra matchen var det en taggad Emil som gick upp på mattan med fokus på att vinna. Hans motståndare tvingar först ner honom i parterrunderläge, men där efter samlade han ihop sig och efter att krigat ner sin motståndare där han leder med 6-3 lägger han sin motståndare på fall. Sista matchen gick han tiden ut men motståndaren var lite för teknisk för Emil och det blir en poängförlust med 12-0. Emil hamnade på 15 plats av 28 brottare. 

Nästa brottare ut var Ali Jawid Afzali som började starkt med en vinst 9-0. I nästa match blev det betydligt tuffare som slutade med poängförlust med 4-7. Till sista matchen orkade Ali inte riktigt att hitta nya krafter som hade bantat en del, han fick se sig besegrad på poäng med 8-0. Ali kom på 15 plats av 25 brottare. 

Saeid Saied förlorade sin första match på poäng, där efter mötte han en rutinerad Timmy Sköld i andra matchen där han fick se sig besegrad på fall efter att gått i två mycket fina nackswing. Saeidi kom på 24 plats av 25 brottare. 

Jafar Rezai fick en kanonstart där han fullständigt körde över sina motståndare i sina matcher förta dagen. Han bjöd på en rad olika kast av mycket hög klass och var obesegrad under lördagen. På söndagen mötte han Mikael Karlsson från Skövde som efter en väl genom förd match lyckades slå Jafar med minsta marginalen 9-9. I nästa match som var poolfinal stod Samuel Nyberg från Sundsvall för motståndet och om Jafar slog sin motståndare med minst 3 poäng var det han som skulle gå till final. Samuel var den av brottarna som var bäst idag och med vinsten över jafar var klar för final. Jafar kom på 5 plats av 20 brottare. 

William Rydberg fick i första matchen möte 3:an i klassen årets vinnare av FT-cupen. William krigade på bra med denne motståndaren var något nummer för stor. I andra matchen fick han också en lite för tuff motståndare där matchen slutade med poängförlust. William slutade på 8 plats av 11 brottare. 

Sist ut var Said Khan Husseini som hade riktigt tufft motstånd i sin klass. Khan som utvecklat sin brottning sedan JSM i mars visade upp fantastisk tävlingsanda med mycket övertygande brottning. 
I första matchen efter lite trevande fick Khan fart och pangade på med ett kryss och tog ledningen med 4-0. Detta fick motståndaren att höja trycket i matchen men det gjorde även Khan som kliver in och drar på ett kryss till och där med vinner matchen med 8-0 efter bara 47 sekunder… det gäller att spara på krafterna. Det visade sig att dessa krafter skulle behövas, efter full tid 6 min var det än Khan som gick av mattan som vinnare med poängen 6-4. I 3:e matchen var det motståndaren David Säll och 4:a på JSM som stod för motståndet. De möts tidigare vid JSM där David komfortabelt vann med 8-0 redan efter 24 sekunder. Khan var med från början och får iväg David på sitt patenterade kryss och tar ledningen med 4-0 redan efter 30 sekunder. David ökar tempot och även han ger sig iväg på ett kryss som enligt mig Khan parerar men som domaren ger David 2 poäng för. 4-2 till Khan som nu ökar trycket på sin motståndare och efter att han trätt upp David ger honom en ny flygtur. Hans motståndare blir allt mer desperat och Khan kan till sist lägga honom på fall i första perioden vid ledningen 10-3. I poolfinalen tar Khan ledningen med 4-0 men den betydligt mer rutinerade motståndaren hämtar hem underläget och vinner matchen med 12-4. I matchen om bronset blir det även där en riktigt tufft motstånd och Khan får sig besegrad till sist. Khan tar Huskvarnas bästa placering och slutar på 4 plats av 19 brottare. 

//Johakim