Vi var 8 st. tävlande som åkte till Göteborg, vi var alla laddade. Invägningen var redan på fredagen så alla åkte ner en dag tidigare än vi brukar.
Antalet deltagare i år var något färre än förra året men kvaliteten var lika hög som vanligt på tävlingen. Bl.a var Norge, Frankrike mm. där.

De tävlande efter avslutad tävling (Lisa Brandt och Elin Burman saknas)
På övre raden syns våra ”avdankade stjärnbrottare” Mia och Frida som gjorde starka insatser som matchcoacher (övriga ledare under helgen var Johakim Knutsson och Lisa Mared)

Tävlingen startade vid 9.00 så vi startade våra matcher kom igång runt 11.00.
Först ut var Emil Grabow som gick en kanontuff match mot Felix Brinck Tyringe, Emil slutade på en 8:de plats. Elin Burman gjorde en strålande tävling. I sin näst sista match fick hon internationellt motstånd genom fransyskan Eve Leborgne, men det det rubbade inte Elins fokus. Elin vann över fransyskan  på fall i andra ronden. Elin slutade 5:a.
Stine Mared hade också riktigt tufft motstånd i sin klass, det bjöds både på norskt och franskt motstånd. Stine slutade på 7:e plats.
Lisa Brandt fick i sin första match norskan Iselen Moen-Solehem, det blev en tuff match där norskan vann med 4-0 1-0. Lisa slutade på 11:e plats

Victoria Knutsson hade både internationellt motstånd från Norge  och svenska juniormästaren i sin viktklass. Victoria var fokuserad och taggad när hon gick upp på mattan i första matchen, det blev fallseger redan första minuten för Victoria. Victoria slutade som bronsmedaljör.

Willma Tallberg var riktigt taggad och fokuserad, Första matchen matchen mot Saga Thomsen blev det 5-1 till Willma och innan hon fallbesegrade sin motståndare ledde hon andra med 4-1. Willma fortsatte tävlingen storstilat och slutade som bronsmedaljör.

Emmy Mared hade ett riktigt getingbo i sin klass, hon började med att vinna sin första match storstilat med 6-0 6-0. I nästa match stod hon mot klassegrarinnan Sara Ahlgren från Dalby som hon tog ledningen mot med 1-0 i första perioden, men Saras var den som till sist tog hem segern efter en kanontuff match. Emmy slutade som bronsmedaljör

Viktoria Algeskär fick en riktigt svår match inledningsvis, hon ställdes mot fransyskan Nina Sahlaou. Första perioden blev en händelserik period som Viktoria vann med 7:5. Andra perioden blev betydligt tätare och gick till fransyskan med 0:4 efter storstilad brottning. I tredje perioden visade Victoria att detta var hennes match och vann till sist perioden med 3:1.
Viktoria fortsatte att brottas stabilt och vann alla sina matcher i sin pool. I finalen ställdes hon mot norska landslagsbrotterskan Silje Klippernes som visades vara den som var bästa av de båda brottarna.
Viktoria slutade som slivermedaljör.

Resultatlistor och matchresultat

HAIK åkte hem med 4 medaljer från Soft Touch denna gången.


Silver
Viktoria Algeskär

Brons
Victoria Knutsson
Emmy Mared
Willma Tallberg

I lagtävlingen blev det en 15:e plats bland ca 100 klubbar, endast en klubb av de som var före oss hade färre brottare med., däremot fanns det många klubbar bakom oss med fler brottare än vi hade.


– Bra jobbat all brottarna –

//Johakim Knutsson