Rapport från Sola Cupen i Karlstad

Bilen gick från sporthallen i Huskvarna 5.45 mot Karlstad och jag plockades upp strax efter 6.00. 

26 mil till brottararenan, 2 tim och 30 min hade vi framför oss, strax efter Skövde slocknad alla utan föraren. En snabb inbromsning, vi var framme och jag var helt utvilad. Vi gick igenom medicinkontroll och invägning utan problem och som vanlig drog tävlingen igång vid 11.00 med den skillnaden att ALLA brottades fristil, även killar. Här var seniorernas fristilslandslag och det bjöds verkligen på fin brottning med mååååånga poäng i varje match. I år var det nästan dubbelt deltagarantal som vägt in, 174 st. brottare mot förra årets 91st.

Efter en timme var det dags för vår första brottare att gå upp på mattan, det var Märta. Hon behövde runt minuten för att med 8 poängs övertag sedan lägga sin motståndare på rygg. I sin sista match gick det av bara farten och där var hennes motståndares skuldror i mattan efter bara 30 sekunder. Märta brottades mycket stabilt och var i en klass för sig i dag, hon såg till att klubben fick med sig ett guld hem idag.

Som nummer två upp på mattan var det Giovanni som vägt i 66 kg, 10 kg över klassen som han brukar gå i. Det blev en tuff start men efter dryga minuten hade han fått kontroll på sin motståndare och kunde gå till periodsvila med en ganska betryggande ledning. När domaren blåste av matchen i mitten av andra perioden var ledningen ytterligare utökad och Giovanni vann med 14 poängs övervikt. I andra matchen svajade det fram och tillbaka där Giovanni hade sin motståndare i brygga efter lurat i sin motståndare i ett nack. Denne motståndaren var lite för tung och riktigt stark och lyckades ta sig ur för att sedan vinna matchen. Hans sista match match var över efter 30 sekunder då Gio lagt sin motståndare på fall. Gio fick silvermedaljen med sig hem.

Pappa Hanna var också med och var sist av våra brottare att gå upp på mattan. I första matchen blev det fall förlust då motståndaren brottats slugt och verkligen tröttat ut Micho. I sista matchen hade vi skruvat lite på strategin och nu var det helt annat. I en situation där Micho fått över sin motståndare mot rygg skadar hans sig tyvärr i höften och får bryta matchen. Micho tar med sig klubbens andra silver i dagens tävling.

Slutresultat i tävlingen blev 1 Guld och 2 Silver. 
Huskvarnas brottare gjorde en god insats även denna tävling.

//Johakim