Silver till Jafar Rezai på USM
Huskvarna AIK åkte med 2 brottare till årets USM som arrangerades av Limhamns brottarklubb, det var Ali Jawid Afzali och Jafar Rezai. Ali som normalt väger 58 kg valde att inte banta medans Jafar som väger runt 63 kg valt att gå ner en viktklass. När vi kommer ner till Malmö för invägning väger båda killarna in i 58 kg utan problem och nu gäller det bara satt dom inte kommer i samma pool… och till och med få möta varandra i första eller andra matchen, Jafar kom i pool A och Ali i pool B ”skönt”

”Nu vidare till hotellet för lite mat och vänta på lottningen” Det var bra motståndare i båda poolerna, Jafar var 2:a sidad vilket höjde spänningen ett par extra snäpp… skulle han svara upp till sidningen?

Ali första match var en riktig spännande uppgörelse mot Marcus Tjörnby Marsvinsholm där han hade ledningen med 9-7 in till det var mindre än 10 sekunder kvar då hans motståndare lurade honom på en 4 poängare. Ali var sedan snabbt uppe på den andres rygg och reducerar till 10-11, med 5 sekunder kvar hann Ali inte att ta ytterligare poäng och fick se sin motståndare som slutgiltig vinnare.

Efter sin förlust i första matchen hade Ali lite svårt att ladda om och förlorar sin andra match på fall.

Jafar som hade bantat rejält men som nu kände sig stark efter att ha fått äta både dagen innan och tävlingsdagen. Han gick obesegrad från första dagen efter mycket övertygande brottning där alla matcherna avgjordes i första perioden, 8-0 Dayo Zang Enköping, 10-0 Radoslav Molin Malmö Tigers och efter 10-1 fall August Ericsson BK Ore.

 Andra dagen stod den mycket duktige och också obesegrade brottaren Anton Jalneskog från Örgryte IS för motståndet i förta matchen. Jafar var riktigt laddad och visste att om han vann matchen så är han etta i poolen och skulle vara i final. Han behövde inte mer än 51 sekunder för att med teknisk överlägsenhet vinna matchen och där med säkra en plats i finalen.

Motståndet i finalen stod Anton Rosen från Klippan BK som även han gott fram som en ångvält och vunnit alla sina matcher på ett lika övertygande sätt som Jafar.

I finalen går Jafar på offensiven från början, men den mycket rutinerade och duktige motståndaren lyckas stå emot hans attacker ta ledningen med 5-0. En bit in i matchen försöker Jafar sig på ett krysstag men även denna gång drar Anton Rosen nytta av sin motståndares misstag och avgör matchen på poäng till sin fördel.

Efter att gjort ett fantastiskt mästerskap hamnar Jafar på en andraplats och blir där med silvermedaljör på 2016 års USM i Limhamn.


//Stort grattis Jafar från alla brottarvänner i Huskvarna AIK

//Skribent Johakim Knutsson

Resultat