Brottarna från Huskvarna AIK fortsätter att leverera. I helgens tävling som arrangerades av Lidköping AS vägde 185 brottare in från 32 klubbar runt om i Sverige för att göra upp om medaljerna.

Huskvarna AIK som inte brukar medverka i denna tävling skickade två brottare, det genererade i två nya guld till klubbenInom svensk brottning som är en av de mest framgångsrika sporterna i OS-sammanhang har antalet aktiva drygt halverats sedan början av 2000-talet, men som de senare åren är på uppgång igen. Några av anledningarna är att olika kampsporter blivit mycket populära och då får alla draghjälp av det nya intresset. Brottningsträningen som kanske är den mest kompletta träningen har under många år tränat tränar fotbollslag, ishockeylag från alla divisioner mm för att minimera deras skaderisk, men också för att stärka de aktiva för att bli mer kompletta spelare. Betydligt bättre.

I helgens tävling Vänercupen i Lidköping ställde Saeid Saiedi fristil och Ahmad Hossinpoor i grekisk-romersk stil och som coach Khosro Ehsani Ganzagh. I Saeids förta match var han betydligt bättre än sin motståndare och med list och teknik besegrade han sin motståndare innan full tid med 10-0 poäng överlägsenhet redan efter två minuters brottning. I finalen mötte han en riktigt duktig och teknisk fristilare där han snabbt kom i underläge då hans motståndare attackerade sin motståndare ursinnigt. Saeid blev lite överrumplad men slarvade lite med sin gameplan. Vi visste att han var ruskigt snabb på att dyka på vänster ben men att han hade svårigheter att komma rätt i tekniken på motståndarens högra sida. Said försvarade sig bra och skyddade sitt vänsterben bra men slarvade lite vid ett tillfälle och motståndaren satt på hans vänsterben som en terrier. Saeid hamnar i en riktigt knivig situation och måste släppa en tvåpoängare för att inte hamna i brygga. Härifrån försöker han kontra sin motståndare med ett kast men motståndaren är beredd och pressar honom ytterligare. Saeid hittar till sist en öppning och kan resa sig upp och lurar sin motståndare att kasta honom som han lätt parerar och får nu sin motståndare i brygga men en kanonkoppling. Här sitter motståndaren som i ett skruvstäd och Said tvingar ner hans skuldror i mattan och guldet är hemma