Huskvarna AIK tog 3 GULD i helgens tävling och blev samtidigt
tävlingens bästa ungdomsklubb

Till sista blev vi 4 brottare som som vägde i till årets siste tävling, en som gått upp 2 viktklasser, en som bantat för att träffa rätt viktklass, en som ställde upp i sin första grekisk/romerska tävling och en som gick i sin vanliga klass. Med denna uppställningen kände nog jag att det skulle bli tufft för grabbarna även att dom trånat hårt sista tiden och var i bra form. Men till min förvåning gick våra brottare fram med stort självförtroende och såg till att klubben kunde få med sig 3 GULD hem till Huskvarna. 

Första ut var Jafar Rezai som visade att formen var på topp och la sin första motståndare på fall efter bara 1,21 efter att tagit ledningen med 8-0. I nästa match mötte han en på pappret tuffare motståndare, men direkt när domaren blåst igång matchen lurar Jafar ner sin motståndare i parter. Direkt kopplar han om till omvänt livtag, där han bjuder sin motståndare på 2 riktigt höga och härliga luftfärder… 36 sekunder och 10-0 till Jafar. Nästa match var även den en uppgörelse under minuten för Jafar som nu var i final. I finalen möter Jafar Islam Bedigov från Tranås som är en riktigt hård och tuff brottare och som vunnit samtliga sina matcher på fall. Jafar visar båda styrka och fin teknik och efter bara 1.33 har han vunnit över sin motståndare med 9-0. Jafar tog 35 poäng men tappade inte en enda. Jafar vinner sin klass och tar GULD. 

Nästa gubbe ut var Ali Jawid Afzali som gått från 54 kg i juli till 63 kg. I sin första match visar han upp en fin brottning och vinner matchen på fall efter 35 sek. Den andra matchen blir lite tuffare mot Värnamobrottaren Axel Skillby även han får se sig besegrad av Ali på fall. I poolfinalen möter han Islam Bedigov som är grek specialist medan Ali är en fantastiskt teknisk fristilsbrottare. Denna motståndaren visade sig vara en klass bättre än Ali som förlorade matchen och nu får brottas om bronset i nästa match. I bronsmatchen blir ställningen snabbt 2-4 till motståndare, Ali jagar hela matchen för att komma ifatt men når tyvärr inte hela vägen och får nöja sig med en 4:de plats efter en väl genomförd tävling. 

Nu var det Ahmad Hossinpoors tur som gjorde sin andra tävling men sin första grekisk/romerska tävling. Ahmad har slipat på sina tekniker sista månaderna och jobbar hårt med sin styrka som var en liten svaghet tidigare. Första motståndaren var Daniel Sharifi från Ljungby. Efter att dom känt lite på varandra så sätter Ahman gasen i botten och drar iväg sin motståndare på ett slängkryss. Efter 1.11 min är matchen över och Ahmad står som vinnare med tekniks överlägsenhet 8-0. De andra matcherna vinner Ahmad på fall efter mycket övertygande brottning. GULD till Ahmad. 

Sist ut var William Rydberg som har gått från klarhet till klarhet sista månaderna. I första matchen var William lite trevande innan han kommer igång. efter ställningen 4-2 sätter han sin motståndare på fall. efter 1.42. I andra matchen släpper William inte några poäng alls men behöver 3 minuter för att lägga sin motståndare på fall efter att tagit ledningen med 5-0. Sista matchen och uppgörelsen om guldet kommer nerverna in i spelet och William får jobba ordentligt med ett ilsket nacksving som är motståndarens specialitet för att inte förlora. William är en klass bättre än sin motståndare och med ställningen 7-4 lägger han sin motståndare på rygg och GULDET är säkrat. 

På stolen satt Khosro stabilt och coachade våra brottare till sina framgångar. 

Tack till alla er som var med och hjälpte till med helgens framgångar.