Den 45:e Vättercupen bjöd på en kraftig ökning av deltagarantalet från fjolårets låga siffra på 54 invägda till 85 invägda i år särskilt glädjande var det att 22 damer vägde in till tävlingen. Av de 4 GP-tävlingar som gått den här säsongen hittills är det därmed Vättercupen som haft flest deltagare.

Tävlingen inleddes med intåg med flaggor från de nationer som medverkade. Den svenska flaggan bars av Viktoria Knutsson som var Huskvarnas enda representant i damklasserna.

Efter intåg blev det invigningstal av klubbens ordförande Jan Stenvall som lagt ner ett stort arbete som samordningsansvarig för tävlingen. Sen sjöngs nationalsången av talangvinnaren Jill Svensson som har en bakgrund som brottare i klubben.
Huskvarna hade två egna brottare med i tävlingen. Emil Grabow som forfarande är junior ställde upp i den antalsmässigt största klassen 74 kg som hade 20 deltagare. Han inledde med två vinster innan motståndet blev för tufft och det blev två raka förluster. Emil slutade 7:a vilket är mycket bra med tanke på motståndet som bestod av elitbroittare från både Sverige, Norge och Danmark.

Bilderna nedan visar Emil i röd trikå under en av vinstmatcherna

Bilden nedan visar emil i röd trikå under en av förlustmatcherna.

På damsidan hade Viktoria Knutsson ett guld ett försvara från i fjol. Hon fick bara en motståndare, inledde försiktigt mot denne och förlorade 1:a ronden med 1-0. I andra ronden ledde hon på poäng men fick lite obalans när hon skulle försöka pressa ner motståndaren i fallläge och hamnade själv i underläge så det blev tyvärr en fallförlust och en andraplats för Viktoria.

Viktoria har röd trikå i bilderna nedan.

Tävlingen avslutades med prisutdelningar individuellt och lag. Bästalagpå herrsidan var Norge följt av Huddinge. På damsidan var Varberg bäst före HBG Wrestling Team. Till bäste brottare utsågs vinnaren i 66kg Vahan Juharyan från Spårvägen.

Nedan syns  en bild från prisutdelningen, här är det pristagarna i KV59.

 Foto: Agnes Brandt