SONY DSC

Huskvarna hade med 3 deltagare, med 1 guld, 1 silver och 1 brons blev vi bästa klubb i kategorin KVU i denna tvådagarstävling med 320 deltagare. På killsidan var det ett lagpris per ålderskategori medan man på tjejsidan räknade ihop kategorierna KVU,FÄ,FY och KV till ett gemensamt pris, så vi fick inget pris… Könsdiskriminering eller??? Annars en fantastiskt trevlig och välorganiserad tävling.

Länk till Prislista

Vi hade också med Lina Bovin på sitt livs första brottartävling. Eftersom alla tjejer alltid brottades samtidigt fick hon också sitta på stolen och agera coach med ordern: ”Ta på en klubbjacka och se seriös ut”.

Ellen försökte vara coach åt Lisa en gång när hon blev klar snabbt med sin match. Det gick inte så bra. Matchen bröts efter 15 sekunder och Ellen blev utvisad från stolen för att hon ”saknade byxor”.

Ellen Hjertkvist slutade tvåa i KVU52. Hennes andra tävling den här säsongen. Hade vinnaren i falläge länge i andra ronden men fick inte ner den sista biten. I tredje ronden fastnade hon i en huvudkoppling och förlorade på fall. Sina övriga två matcher vann Ellen på fall efter att ha imponerat med ”grymma” huvudrullningar.

Cornelia Nilsson KVU56 gjorde comeback efter två års frånvaro från tävlingsmattorna. Hon förlorade sin första match på fall i slutet av andra ronden. Match 2 blev en rysare, där första ronden slutade 3-3, Cornelia hade sista poängen men motståndaren hade en tvåa och vann ronden. Andra ronden hade Cornelia läget under kontroll och vann stabilt.  I tredje ronden tappade Cornelia en trea direkt och fick jaga utan att komma ikapp, förlorade till slut ronden med 5-2. Mot sista motståndaren blev det en WO-seger och därmed en bronsplats.

Lisa Brandt tog guld i KVU60 efter 3 fallsegrar i första ronden. I De två första matcherna som bägge var mot Östervålabrottare avgjorde hon med 2 varianter på samma grepp ”ett grekgrepp” Den sista matchen avgjordes med ett klassiskt ”Huskvarnagrepp” se bild nedan.

SONY DSC